“Ovo što sad vidimo u SDP-u nisam vidio u staroj Partiji, Savezu komunista”

Vijesti 16. ruj 202113:51 > 15:51 3 komentara
Davorko Vidović
N1

Saborski zastupnik Davorko Vidović bio je gost N1 Studija uživo gdje je govorio u previranjima unutar SDP-a.

“Mogu reći da bih priželjkivao da se ova kriza koju je proizvelo rukovdstvo Predsjedništva i predsjednik stranke bez ikakvog racionalnog razloga i povoda, da se razriješi. Hoće li se u tome uspjeti, ne znam”, kazao je Vidović.

“Ovisi i o tome kakvi će biti prijedlozi u kojoj mjeri će se respektirati posljedice koje su izazvane činjenicom da je bačena bomba u vlastitu kuću. Posljedice se moraju prihvatiti. Činjenica je da je ovo nezabilježeno, da stranka izbaci sama, ničim izazvana, četiri svoja zastupnika, da se smanji vlastiti klub. To je ozbiljna šteta”, dodao je.

VEZANE VIJESTI

Istaknuo je da se izbacivanje nije objasnilo i da nije bilo povoda za to. Kaže da je tragično da se “jedna velika stranka rastače, razbija i uništava i to od strane vlastitog vodstva”.

Vidović se ne slaže s postupkom izbacivanja članova, navodeći da je to u suprotnosti s političkim duhom stranke koja sebe naziva demokratskom.

“Ne raspušta se članstvo. Temeljna funkcija stranke je okupljanje. Mi smo kao Jehovini svjedoci 93-94. godine hodali po Hrvatskoj, skupljali te ljude gotovo u poluilegali. Ljudima su dizali aute u zrak, dobijali smo prijetnje…”, prisjetio se Vidović.

“Postoje ljudi koji su najbolje godine utkali u izgradnju takve stranke. Mi smo 90-ih bili azil, utočište za ljude koji su se osjećali prestrašenima. To je bilo vrijeme divljeg nacionalizma, rata, nesigurnsoti… Ovo što sad vidimo u SDP-u, izbjegavanje razgovora, ja to nisam vidio u staroj Partiji, Savezu komunista”, poručio je SDP-ovac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare