Pavičić Vukičević ukinula odluku o nošenju maski na otvorenom i preuzela Stožer

Vijesti 31. ožu 202118:17 > 21:10
Jelena Pavičić Vukičević
N1

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u srijedu je poručila kako se ne slaže s uvođenjem obveze nošenja maski na otvorenom u Zagrebu te je najavila kako će preuzeti vođenje lokalnog stožera civilne zaštite.

“Želim vas izvijestiti da preuzimam vođenje Stožera Grada Zagreba. Odgovorna sam osoba u Zagrebu i ne bježim od odgovornosti. Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obvezni nošenja medicinskih maski na otvorenom”, poručila je Pavičić Vukičević na konferenciji za novinare.

VEZANE VIJESTI

Zagrebački Stožer civilne zaštite kojem je na čelu Olivera Majić ranije u srijedu je najavio da će Nacionalnom stožeru predložiti pooštravanje protuepidemijskih mjera u Zagrebu, među kojima je i obvezno nošenje zaštitnih maski na licu i na otvorenom prostoru.

Pavičić Vukičević uvjerena je, kaže, da su građani odgovorni i ozbiljni te da će se doista pridržavati svih mjera Nacionalnog stožera. Tijekom jučerašnjeg dana donijela je odluku da se svi djelatnici komunalnog redarstva, njih 103, te svi djelatnici prometnog redarstva, njih 67, preraspodjele na poslove praćenja protuepidemijskih mjera.

“Oni će nam pomoći da se tih mjera svi držimo i da tako zaštitimo zdravlje sebe, bližnjih i zajednice”, poručila je Pavičić Vukičević.

Potvrdila je još jednom da će se iz novih mjera maknuti dio o obveznom nošenju maski na otvorenom.

“Opozvat ćemo tu odluku”, ponovila je Pavičić Vukičević.

Novinari su je pitali je li ju začudilo uvođenje mjere obveznog nošenja maski.

“Puno se nas danas čudilo”, rekla je o toj odluci Zagrebačkog stožera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar