Penava: Ima ljevičara koji su puno bliži Domovinskom pokretu nego Plenković

Vijesti 01. ožu 202419:04 2 komentara

Gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ivan Penava gostovao je u Dnevniku kod Sandre Križanec.

Za Penavu se ovaj tjedan govorilo da se predstavlja da želi okupiti desnicu, ali je najveća prepreka u okupljanju desnice.

“Kako kažu u Slavoniji za dobrim konjem se prašina diže. Čudna je to teza, ne drži vodu.”

Penava je istaknuo problematiku demografije.

“Jučer smo u Saboru imali ključnu temu u Hrvatskoj – demografski slom, gdje vi točno vidite kome je stalo i na ljevici, i na desnici, i na sredini, bilo gdje. Kolega Vidović iz Socijaldemokrata, netko bi rekao da ne možemo skupa, gotovo identične teze imamo na tu tezu.”

“Nevjerojatno mi je i donekle me čini žalosnim da imamo opcije i političare u državi, na ove vodeće ne računam, imali su dvije Vlade i nisu ništa poduzeli, brojke su katastrofalne. Ali da imamo ovakvu šansu, prigodu, mislim na koelge iz Mosta, suvereniste, da nisu u stanju zatomiti ega, tko je što kome rekao, u interesu viših ciljeva”, dodaje Ivan Penava.

Penava se osvrnuo na to što Domovinski pokret neće koalirati s Mostom. “Propuštamo veliku izglednu priliku.”

“Domovinskom pokretu je u interesu graditi priču. Pokušajte se sjetiti koliko puta smo prozvani u javnosti, upravo od Mosta, suverenista, da smo Rusi, HDZ-ovi, kriminalci, da smo na daljinski, da se raspadamo… Nikad niste čuli ni jednu otrovnu strelicu prema mostu. Nikad niste čuli, primjerice, da je Mostov ministar Slaven Dobrović član Domovinskog pokreta, nikada niste čuli da je jedan od vodećih PR-ovaca Mosta član Domovinskog pokreta…”

Penava kaže da nikada nije isticao te informacije upravo iz razloga jer mu je interes graditi priču

“Oni zanemaruju cjelokupnu sliku, interes države i naših birača koji su jasno su rekli i jedni i drugi da trebamo ići skupa.”

Nema dogovora s HDZ-om

“Ako je ikome u ovoj državi išta jasno znaju da Penava i Pupovac nikada neće ići skupa. Tko može zamisliti mene, Ćipeta, Tomu Josića, Marija Radića, bilo koga od nas iz Vukovara da idemo SDSS-om.”

S ovakvim HDZ-om ne postoje šanse za koaliciju, naglašava Penava.

“S ovako koruptivnim HDZ-om koji zanemaruje da imamo demografsku katastrofu u Hrvatskoj, HDZ koji je obrisao Hrvatsku granicu, za koju se ginulo, preko koje prelaze migranti kad se god sjete”

Čak su i neki ljevičari bliži Domovinskom pokretu nego što je to Plenković, tvrdi Penava.

“Ima ljevičara koji vole Hrvatsku, koji osjećaju Hrvatsku, imaju drugi pogled na nju, ali oni su puno bliži meni i Domovinskom pokretu, nego što je Andrej Plenković koji je slugan Bruxellesa.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare