Penava: Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja je bilo dostojanstveno

Vijesti 20. stu 202115:05 1 komentar
Davor Javorovic / PIXSELL / Ilustracija

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazio je u subotu zadovoljstvo kako je ove godine prošlo obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 30. obljetnica stradavanja Vukovara u Domovinskom ratu.

“I ove godine, kao i svih godina ranije, sve je prošlo bez ijednoga incidenta ili ružnog povika. Tako i treba da bude. Vukovar i Vukovarci to i zaslužuju. Drago mi je što se i ove godine u Vukovaru okupio veliki broj građana iz cijele Hrvatske i iz inozemstva. To nam je dokaz da žrtva Vukovara i Vukovaraca nije zaboravljena”, rekao je Penava koji je u subotu bio nazočan obilježavanju stradanja branitelja i civila u vukovarskom Veleprometu te na Ovčari.

Dodao je kako je Vukovarcima može biti na čast i ponos što jedan tako masovan skup prolazi na tako dostojanstven način, da se ne čuje niti jedna krivo izgovorena riječ ili zvižduk bilo kome upućen.

U Vukovaru je 18. studenog obilježena 30. obljetnica sloma obrane grada, a obljetnici je, uz hrvatski državni vrh,  predsjednike Republike Zorana Milanovića, Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i Vlade Andreja Plenkovića s nizom ministara, nazočilo nekoliko desetaka tisuća domoljuba iz svih dijelova Hrvatske te BiH.

Obilježavanje je proteklo dostojanstveno i primjereno epidemiološkim mjerama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare