Plenković HDZ-ovcima: Trpimo veliku štetu zbog Ine

Lovro Domitrovic / PIXSELL

Na prvom Predsjedništvu nakon ljetne pauze, šef HDZ-a Andrej Plenković nije mogao zaobići vruću temu pljačke Ine kao ni najavljeni prosvjed ispred središnjice HDZ-a iduće subote.

Izvori s kojima smo razgovarali kažu kako je Plenković članovima Predsjedništva poručio da HDZ zbog kriminala u Ini trpi veliku političku štetu i da aktivisti, oporba i lijevi mediji na toj aferi priželjkuju destabilizaciju ili čak urušavanje Vlade ili da netko od partnera napusti vladajuću koaliciju, a da ta afera nema veze s HDZ-om.

Plenković se osvrnuo i na najavljeni prosvjed i na Predsjedništvu, kako nam prenose, poručio da su organizatori desničari, Most i antivakserska ekipa.

Dio sugovornika stekao je dojam da se Plenković pribojava tog prosvjeda dok dio sugovornika nije stekao taj dojam, odnosno kažu da se to nije moglo iščitati iz onoga što je govorio na proširenom Predsjedništvu.

Kada je riječ o mjerama za pomoć građanima i tvrtkama u energetskoj krizi, članovima Predsjedništva predstavio je tek obrise, ali potvrđeno im je da će škole, vrtići, itd., prijeći u kategoriju kućanstava kada je rijeć o struji. Premjer je isto tako rekao da je paket mjera težak oko 6 milijardi kuna.

Iako su iz Vlade rekli da će se mjere izbrusiti u nedjelju navečer i ponedjeljak u ranim prijepodnevnim satima, a potom predstaviti članovima Predsjedništva stranke, to se nije dogodilo. Čini se da još nisu spremne i da bi moglo doći do promjena u odnosu na prvotna razmišljanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare