Pobuna zbog rasta cijena namirnice koju Hrvati obožavaju: “Gdje to živimo?!”

Vijesti 18. lip 202309:24 1 komentar
Pixabay / Ilustracija / ilustracija

Odlazak u trgovinu ili tržnicu posljednjih mjeseci zna biti podosta stresno jer nemalo puta potrošače dočeka vrludav rast cijena nekog proizvoda koji je do tog trenutka bio osjetno jeftiniji. Ali, ponekad takva situacija nema nikakvog smisla ili logičnog objašnjenja.

Kao u slučaju mladog krumpira, čija cijena je između 1,4 do dva eura, na što upozoravaju iz Društva potrošača Međimurja te pozivaju građane da ne ga ne kupuju.

“Kilogram banana jeftiniji je od kilograma krumpira. Pa gdje toga ima? Gdje to živimo? Ljudi natrpaju krumpir u vrećicu ne gledajući cijenu, a onda se, kad dođu do blagajne, hvataju za glavu. Cijena krumpira sve je bliža cijeni mesa”, izjavio je za Večernji list Željko Tomašić iz Društva potrošača Međimurja te dodao:

“Svi znamo da mladi krumpir ne može dugo biti mlad, pa nemojmo kupnjom skupog krumpira podržavati beskrupulozne trgovce koji gomilaju ekstraprofit!”

Naglasio je da su trgovci iskoristili situaciju rasta plaća i mirovina pa su sukladno tome povisili cijene. Naravno da su građani ogorčeni, Međimurje je poznato po krumpiru i on ne bi smio biti luksuz, što trenutno jest. Posebno jer u drugim dijelovima Hrvatske mladi krumpir uistinu nije teško pronaći za manje od jednog eura.

“Ne možemo zabraniti da negdje kupuju, ali možemo im dati informacije o tome gdje ih pljačkaju. Jasno je da se želi zaraditi što više, ali ta zarada ne treba biti pljačka”, zaključio je Tomašić i pozvao građane da ne kupuju mladi krumpir skuplji od jednog eura kako bi se “napravio pritisak na pohlepne trgovce”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare