Pojačana opasnost od prometnih nesreća zbog zimskih uvjeta na cestama

Vijesti 16. sij 202320:18 0 komentara
PIXSELL/Srecko Niketic

O stanju na autocestama reporterka N1 razgovarala je sa šefom središnjeg ureda Centra za nadzor i vođenje prometa u HAC-u Davorom Bičanićem.

“Trenutno stanje je da su kolnici mokri. Snijeg je prestao padati. Međutim, danas tijekom dana nastupili su zimski uvjeti na dijelu autoceste A6 prema Rijeci i za to vrijeme je bila zabrana za vozila koja nisu imala adekvatnu zimsku opremu te za tegljače koji vuku druga vozila.”

Bičanić moli vozače da se pridržavaju upozorenja: “Došlo je do manjih problema zbog vozila koja nisu imala adekvatnu zimsku opremu su stavrala kolone. Iskoristio bih ovu situaciju da apeliramo na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme”. Poziva da se pripreme, pridržavaju uvjeta na cestama te signalizacije na cestama.

Meteorolozi najavljuju zimske vremenske uvjete i u sljedećim danima, stoga iz Hrvatskih autocesta pozivaju na oprez zbog pojačane opasnosti od prometnih nesreća. “Treba biti izuzetno oprezan da bi se izbjegje takve situacije. Potreban je dodatan oprez kod samih vozača”, zaključuje.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!