Postignut dogovor: Srednjoškolci u Krapinsko-zagorskoj neće ostati bez prijevoza

Vijesti 02. tra 202312:46 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Učenici-putnici srednjoškolci iz Krapinsko-zagorske županije od ponedjeljka ipak neće ostati bez prijevoza do škole kako je to ranija najavljivano iz tvrtke koja je vršila prijevoz. Iz Županije javljaju da je dogovor postignut.

“Prijevoz učenica i učenika srednjih škola, nesmetano nastavlja od sutra, ponedjeljka, 03. travnja 2023. godine. Predmet dogovora su 42 polaska na linijama javnog linijskog prijevoza kojima se prevoze učenice i učenici srednjih škola (popis svih predmetnih polazaka prilažemo u priopćenju), a za koje je tijekom jučerašnjeg dana bilo najavljeno ukidanje”, stoji u priopćenju koje je medijima dostavila Županija.

“Drago mi je što je ovaj sporazum postignut, prvenstveno zbog učenica i učenika kojima smo omogućili nesmetan dolazak i odlazak sa nastave te na mjesta obavljanja praktičnog dijela programa do kraja školske godine 2022./2023. Svjesni smo da prijevoznički sektor ima gorućih problema koji otežavaju poslovanje, za što smo uvijek pokazivali senzibilitet i razumijevanje. Na današnjem sastanku usuglasili smo se oko toga da se u rješavanje tih problema konačno mora uključiti i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, kako bi javni linijski prijevoz na području KZŽ u budućnosti nesmetano funkcionirao. Ovim putem ujedno želim zahvaliti Presečki grupi d.o.o. na pokazanom razumijevanju i dosadašnjoj korektnoj suradnji, za koju sam siguran da će se nastaviti i dalje”, istaknuo je, nakon sastanka s vlasnikom prijevozničke tvrtke Antunom Presečkim, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

Podsjetimo, Presečki grupa d.o.o. već je u ponedjeljak poslala obavijest o namjeri ukidanja čak 42 polaska na linijama javnog linijskog prijevoza kojima se prevoze učenici dok je konačni odgovor prijevoznika stigao u županiju u subotu. Iz Županije su odmah po primitku negativnog odgovora, obavijestili javnost kako, zajedno s ravnateljicama i ravnateljima srednjih škola, kreću u traženje alternativne mogućnosti prijevoza učenika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!