“Premijer gleda kroz ružičaste naočale, ne znam bismo li se smijali ili plakali”

Vijesti 14. stu 202218:55 0 komentara
N1, Ilustracija

Saborska zastupnica SDP-a Sanja Radolović komentirala je u Dnevniku prijedlog državnog proračuna za 2023. godinu.

“Premijer nastavlja po starom. Imam osjećaj da živimo u dvije različite države. Gleda sve kroz ružičaste naočale. U oporbi ne znamo bismo li se smijali ili plakali tome da će jako krenuti kroz ovaj proračun u 2023. godini s obnovom, a obnovljene su svega tri kuće na Banovni. Najavljuje veliki rast mirovina i plaća, a sve najave idu tome da će 2023. biti godina gospodarske recesije”, tvrdi Radolović.

vezana vijest

Uvijek smo za to, dodaje, da se ide na ruku radnicima, ali sada ove najave o uvođenju ekstra poreza na dobit nisu nam jasne.

Oporba traži da, kako navodi, poslodavci počnu cijeniti rad svakog radnika, da imaju dostojenstvenu plaću. To područje žele intervenirati kroz Zakon o radu i minimalnoj plaći.

“S druge strane ne možete vršiti poreznu opresiju na poslodavce i očekivati da će moći svojim radnicima platiti ono što im pripada. Nismo tog stava da se nakon ovog iskustva s koronakrizom, energetske krize i dolazi nam recesija sad ovako stavlja poslodavcima na teret”, smatra Radolović.

Dodaje kako zabrinjava, što stalno kao oporba upozoravaju, kategorija osobna potrošnje koja jako pada. “To je pozatelj kako naši građani žive i da su mirovine narasle za mizernih 80 lipa prema podacima Državnog zavoda za statistiku.

Očekuje da će biti 500-injak amandmana na proračun kao i prošle godine. “Vlada usvoji pet do deset amandmana od petsto, a cijela oporba se jako potrudi i predlaže kosntruktivne amandmane za razvoj cijele Hrvatske”, tvrdi saborska zastupnica SDP-a Sanja Radolović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!