Protesti solidarnosti sa ženama u BiH šire se i na Hrvatsku, evo što se priprema

Vijesti 19. kol 202322:19 0 komentara
Unsplash

Protesti solidarnosti sa ženama u Bosni i Hercegovini šire se na hrvatski teritorij.

Diljem BiH danima se održavaju prosvjedi, a potaknuti su tragičnom smrti Nizame Hećimović, koju je ubio njezin nevjenčani suprug. Društvenim mrežama sada se širi i poziv hrvatskim građanima da se priključe sličnim akcijama.

“Solidarno sa ženama u BiH organizirat će se simboličke akcije u nekoliko hrvatskih gradova kako bismo odaslale zahtjeve za prevenciju femicida – jer i ovdje nas ubijaju, a institucije ne štite”, piše u pozivu koji se masovno dijeli na društvenim mrežama.

Akcije su planirane za ponedjeljak, 21. kolovoza, a više informacija bit će objavljeno uskoro, navodi se. “Izađi na ulicu, vikni, buči, trubi i pokaži da više nećeš šutjeti”, poznato je za sada.

Iza protesta ne stoji nijedna stranka, nijedna nevladina organizacija, nijedna grupa ni institucija. Proteste samostalno i spontano organiziraju žene diljem Hrvatske, dodaje se u pozivu.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je u petak, 11. kolovoza, u Gradačcu iz vatrenog oružja ubio nevjenčanu suprugu i još dva muškarca, oca i sina, a sebi je na kraju oduzeo život.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!