Pušteni u promet omiška obilaznica i most na Cetini: “Uspjeli smo uz sve izazove koji su nam bili na putu”

Vijesti 27. svi 202413:28 0 komentara

Most dug gotovo 225 metara na Cetini i omiška obilaznica napokon su pušteni u promet. Omišani su desetljećima čekali izgradnju obilaznice i mosta koji bi trebali smanjiti nesnosne gužve u ljetnim mjesecima na Jadranskoj magistrali između Splita i Omiša.

Novi most koji se izdiže 70 metara iznad Cetine najatraktivniji je dio obilaznice koja se sastoji od dva tunela i jednog mosta. Obilaznica je duga 3,7 kilometara, a s nekoliko višegodišnjih pauza, gradila se 20 godina.

Ukupna vrijednost obilaznice je oko 70 milijuna eura. Ona bi trebala ublažiti ljetne gužve u Omišu, ali će svoj pravi smisao dobiti tek gradnjom brze ceste Split – Omiš. Ta je cesta u začecima i proći će još nekoliko godina dok se ona izgradi.

Butković: Pomoći ćemo u financiranju okolnih cesta

“Uspjeli smo uz sve izazove koji su nam bili na putu završiti ovu dionicu koja uključuje most i dva tunela. Nakon našeg odlaska obilaznica će se pustiti u promet”, rekao je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture.

“Hrvatske ceste će krenuti u raspis natječaja za dionicu prema Dugom Ratu.

S druge strane, predvidjeli smo financiranje iz EU fondova u iznosu od 90 milijuna eura bespovratnih sredstava”, rekao je ministar Oleg Butković i dodao da je rekao županu da je vlada spremna pomoći županiji u sanaciji spornih cesta.

“Nije neobično da premijer nije ovdje. Došao sam ja kao potpredsjednik. Nije ništa čudno”, rekao je Butković. Demantirao je nagađanja da bi moglo doći do raspada koalicije zbog Milorada Pupovca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!