Raić o aferi na Geodetskom fakultetu: “I Žalac je govorila kao Obuljen Koržinek pa je završila u istražnom zatvoru”

Vijesti 28. stu 202322:08 0 komentara

Reportrka N1 Ana Raić u Newsnightu je s našim Ilijom Radićem analizirala aferu na Geodetskom fakultetu.

Osvrnula se na današnji istup ministra Marka Primorca o ovoj temi. “Sve je prepustio istražiteljima i nadolio je ne ulja ni vode, rekla bih pijeska preko afere koja potresa i koja će se nastaviti prema ministarstvu kulture.”

“Ako su Porezna uprava, samostalni sektor i hrvatska policija podnijeli kaznenu prijavu europskom tužiteljstvu koje je na osnovu toga otvorilo istragu, onda to nisu neki lijevi istražitelji i neznalice nego su to zapravo otkrili hrvatski istražitelji i oni tvrde da je riječ o europskom novcu”, navodi Raić.

Ona smatra da je irelevantno je tko istražuje slučaj. Osvrnula se i na minsitricu kulture NinuObuljen Koržinek.

“Sve je potpisivala ministrica kulture. Ministrica je potpisivala sve odluke na osnovu kojih su se kasnije vršile isplate”, istaknula je, dodajući da su i ministrica i premijer Andrej Plenković užasno nervozni.

“Nemojmo zaboraviti, ministrica Žalac je tvrdila da su sve napravili njeni ljudi, ‘ja sam samo potpisala nabavku softvera’ pa je završila u istražnom zatvoru”, dodala je.

Raić navodi da ako ministrica Obuljen Koržinek ne uperi prst u nekoga i ne kaže ga se odriče jer u je prevario i izigrao, teško da će izbjeći odgovornost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!