Raspudić: Zabrana portalu miriše na pokušaj cenzure

Vijesti 23. ruj 202114:47 0 komentara
Nino Raspudić
N1

Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić u četvrtak je izrazio nelagodu zbog sudske zabrane portalu H-Alter da objavljuje tekstove o ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece Gordani Buljan Flander rekavši da mu to "miriše na pokušaj cenzure".

To je prvi takav slučaj, kao zastupniku, takva situacija stvara mi nelagodu i miriše na pokušaj cenzure, rekao je u slobodnom saborskom govoru.

Portalu H-Alter Općinski građanski sud u Zagrebu odredio je privremenu mjeru zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Buljan Flander. Takvu odluku donio je sudar Andrija Krivak “radi osiguranja nenovčane tražbine Poliklinike i njene ravnateljice”.

H-Alter je proteklih tjedana objavio seriju tekstova o uznemiravajućim iskustvima žrtava obiteljskog nasilja u Poliklinici čija je Buljan Flander ravnateljica.

Drugom stvari koja mu stvara nelagodu, Raspudić je označio što će Sabor danas, “u noći, daleko od očiju javnosti” raspravljati o Prijedlogu zakona o elektroničkim medijima.

Raukar: Smjena članova VEM-a

Urša Rakar Gamulin (ZLB) aktualizirala je odluku Vijeća za elektroničke medije (VEM) o potpisivanju Ugovora o koncesiji s tvrtkom Top radio Ivana Jurića Kaćunića za frekvenciju 101 MHz.

Vijeće je objavilo zapisnik sjednice o ugovaranju koncesije za 101 MHz Top Radiju, ali i izdvojena mišljenja predsjednika VEM-a Josipa Popovca i zamjenika Roberta Tomljenovića koji su bili protiv navodeći da koncesiju treba oduzeti zbog neistinitih podataka

Očekujem od Vlade da dostavi zahtjev za smjenu članova VEM-a koji su se oglušili na zakone i procedure, poručila je zastupnica.

Vesna Vučemilović (HS) poručila je kako je hrvatsko zdravstvo odavno zrelo za promjene, kako je nužna racionalizacija poslovanja i kako ne stoje priče da su izdvajanja za zdravstvo mala.

Epidemija koronavirusa zakomplicirala je ionako komplicirano stanje, odlaganje provođenja reforme i grijeh nečinjenja doveli su naše zdravstvo gdje je sada. Ministri se mijenjanju, problemi ostaju, rekla je zastupnica.

Upozorila je kako je u proteklih 10-ak godina iz sustava otišlo 7.500 medicinski sestara, što je, kaže, svaki četvrti zdravstveni tehničar i sestra. Nad tim se brojkama treba zamisliti, naglasila je Vučemilović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.