Ratko Maček: Ružna epizoda koja je 20 posto mog ukupnog života je iza mene

Vijesti 14. lis 202112:30 > 14:48
Izvor: Marko Lukunic/PIXSELL

Nekadašnji glasnogovornik Vlade Ive Sanadera Ratko Maček za N1 je komentirao presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi media po kojoj je oslobođen svih optužbi.

“Kada je došla odluka, sjeo sam pa sam u tekstu Vrhovnog suda našao dio koji se odnosi na mene i ostao nekoliko minuta u promišljanju”, rekao je Maček pa nastavio:

“10 godina nije malo malo u životu nijednog čovjeka, u ovom slučaju je to 20 posto ukupnog mog života, to je zbilja veliki vremenski odsječak. Naravno da sam sretan i zahvalan da je ružna epizoda od tog pravosudnog iskustva za mene završila na najbolji mogući način”.

Maček kaže da je od početka bio uvjeren da će pravomoćna presuda za njega biti oslobađajuća.

“Nisam niti jednog trenutka dvojio da će jednog dana kada pravomoćno dođe, da će biti upravo ovakva kakva jest. Bio sam samo sretna i ponosan jer sam cijelo vrijeme tvrdio jedno te isto – da nisam kriv. Branio sam se još od istrage pa do kraja potpuno isto – istinito i točno, a Vrhovni sud to je jučer potvrdio”, kazao je Maček.

Dodao je da je ponosan “jer u svim pritiscima koji su se događali kad je cijeli taj proces nastajao nisam nikoga niti lažno teretio niti sam bilo kome radio zlo svojim svjedočenjem”.

“Branio sam se isključivo istinom, a ona je jučer i potvrđena i to je ono što je za mene i moju obitelj najvažnije”, rekao je Maček.

Podsjetimo, Vrhovni sud u srijedu je djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media pa će HDZ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne te državi vratiti 14,6 milijuna kuna nepripadne koristi, dok je bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna s osam smanjena na sedam godina zatvora.

Sanader će, osim blaže kazne, državi po pravomoćnoj presudi Vrhovnog suda morati vratiti 14,9 milijuna kuna nesrazmjera između imovine i zakonskih primanja, odnosno 1,25 milijuna kuna manje nego što je u prvostupanjskoj presudi odredio zagrebački Županijski sud.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar