Ravnatelj Klanac bit će smijenjen zbog afere oko ZTC-a

Vijesti 13. lis 202215:31 2 komentara
Igor Soban/PIXSELL

Zdravko Klanac, ravnatelj Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC), bit će smijenjen, poručio je u četvrtak predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Podsjetimo, hrvatska državna tvrtka ZTC našla se u fokusu javnosti nakon otkrića o potencijalnom poslovanju s ruskom vojnom industrijom.

“Nikakvu informaciju o tome nismo imali. Što vi mislite? Da Vlada ima ekran na kojemu blinkaju točkice tko dolazi na sastanak? Mislite da SOA nadzire sve ljude, telefone i zna tko dolazi, što je vama”, pitanjem je Plenković danas odgovorio na novinarska pitanja.

VEZANE VIJESTI

Nesuvisla procjena

“Stvar je zdravog razuma. Klanac će biti smijenjen. Naložio sam to ministru, čisto zbog apsolutno nesuvisle procjene da u ovim okolnostima prima nekog takvog na sastanak”, poručio je Plenković dodajući da je to “diskvalificirajući potez”.

Premijer kaže i da je pitao ministra obrane Marija Banožića te da ni on nije znao za sastanak. “Hrvatska nije big brother da zna tko se s kim sastaje i tko koga zove.”

Oporba je osim smjene ravnatelja Klanca tražila upravo i smjenu ministra obrane Marija Banožića. Međutim, Banožić se oglasio o slučaju te poručio kako Ministarstvo obrane nije bilo upoznato s poslovnim sastankom ZTC-a i ruskog ATS-a, niti je to trebalo biti. Naglasio je da je ZTC trgovačko društvo u vlasništvu Republike Hrvatske i u nadležnosti je Centra za restrukturiranje i prodaju.

“Ministarstvo obrane sa ZTC-om ima isključivo ugovorne poslovne odnose te ni na koji način ministar obrane nema utjecaj na poslovanje tvrtke, kao ni na poslovne odluke koje to trgovačko društvo donosi”, poručio je Banožić odgovarajući na prozivke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare