Slučaj Ivošević: “On je nagrađen. Puljak apsolutno ima problem”

Vijesti 13. velj 202209:43 > 15:01 1 komentar
Ivo Cagalj/PIXSELL, Ilustracija

Slučaj splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića privukao je veliku pažnju javnosti. Zbog teksta u Slobodnoj Dalmaciji, Ivošević je još jednom prešao granicu pristojne komunikacije pa je novinarki koja je tekst napisala poručio da će joj se "napit krvi". Slučaj su u Točki na tjedan s Milom Moralić komentirali Adrian de Vrgna s RTL-a i Goran Penić iz Jutarnjeg lista.

De Vrgna kaže kako gradonačelnik Ivica Puljak ima problem i svjestan je toga. “Za ovakve se stvari podnosi ostavka, nebitan je razlog. Prema novinarima se tako ne postupa. Bojan Ivošević može imati dobre namjere, možda je poduzeo dobre stvari, ali put u pakao je popločan dobrim namjerama. Puljak apsolutno ima problem”, kaže.

Penić kaže da se Puljak ne odriče Ivoševića jer nikog nije briga za novinare i da je procijenio da mu to neće nanijeti neku veliku štetu. “Ni koalicijski partneri nisu previše zainteresirani za to. Ovo Ivoševiću nije prvi put”, kaže Penić. “Čovjek očito ima problem s temperamentom i kontorlom bijesa. Ovo je za ostavku, ali kod nas ne postoji kultura davanja ostavke. Ako daš ostavku, ti si kriv. Pa da, kriv si”, kaže Penić.

On kaže kako i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević aktivist pa od njega nikad nismo čuli nešto ovako.

vezane vijesti

“On je nagrađen. Radit će svoj posao u tišini. Možda ga radi dobro. Imate situaciju gdje nećete ići pred javnost i objašnjavati svoje poteze nego ćete nastaviti raditi. Meni to izgleda kao nagrada, a ne kazna”, kaže De Vrgna.

Penić dodaje da nikad još nije čuo da netko prijeti novinaru pa onda ode na “hlađenje”.

Na pitanje hoće li Ivošević zaista ići na radionice kako bi poboljšao komunikacijske vještine, De Vrgna kaže kako ne vjeruje da bi se o tome lagalo. Penić kaže kako će svoju ulogu u tome imati i pritisak medija koji će pitati je li Ivošević otišao na radionicu.

O tome jesu li lijevi političari pošteđeniji u ovakvim situacijama, De Vrgna kaže kako su i očekivanja javnosti drugačija. “Moraju postojati isti aršini. Ne smije se tolerirati nekultura, lopovluk, bez obzira s kojeg dijela političkog spektra dolazi”, kaže.

Penić kaže da se lijeve političare uvijek traži taj “ali”, ali da se za one zdesna odmah traže ostavke. “Možda smo se navikli na taj neprimjeren izričaj, a to zaista nije dobro”, zaključuje Penić. De Vrgna smatra da bi Puljak povukao crtu kada bi Ivošević sudjelovau nekom incidentu u kojemu bi bila prijeđena granica fizičkog sukoba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare