Rudan: Spas bi bio da Milanović ostane u krevetu i hrče tamo do kraja mandata

Vijesti 10. velj 202111:34 > 14:057 komentara
Izvor: N1

Naša poznata spisateljica i blogerica Vedrana Rudan gostovala je u N1 Studiju uživo N1 Televizije gdje je komentirala cijepljenje u Hrvatskoj te radi predsednika RH Zorana Milanovića.

Rudan se cijepila u Beogradu.

“Ja sam dio horde tih nesretnika koji u Hrvatskoj neće dobiti cjepivo, to mi je bilo odmah jasno. A kako sam dobila poziv od grada Beograda, otišla sam ondje sa suprugom, sretna što u tome vidim spas. Eto”, kazala je.

Kritike o primanju cjepiva u Srbiji

Osvrnula se na kritike koje je primila jer je ondje primila cjepivo. Kaže i da je proces cijepljenja u Srbiji riješen odlično.

VEZANE VIJESTI

“Politika je politika. Ja sam tamo došla na poziv Beograda, države Srbije, da ne okolišamo. Ako ćemo reći da se država Arbija percipira kao Vučić, ima svoje neprijatelje i medije koji su protiv njega i medije koji su za”, pojašnjava.

“Naravno da su ti mediji koji su protiv njega iskoristili činjenicu da sam ja došla kao strankinja da bi se preko mene obračunali s njim”, smatra. Kaže i da su ju upitali osjeća li se krivom ako je nekome kome je bilo potrebno uzela cjepivo. Na to je odgovorila sljedeće:

“Ja sam rekla da ako je to tako da se osjećam krivom, ali mi je rečeno da cjepiva ima dosta i da sam ja otišla tamo kao netko tko misli da neću ukrasti nikome ništa. Da dolazim kao umjetnica, ne kao kradljivica.”

Dodaje da se ispostavilo da je 4.000 stranih državljana u Srbiji primilo cjepivo. “Mislim da je to jedan plemeniti cilj zemlje koja ima višak da pomogne sirotinji kojoj je život ugrožen iz zemalja koje ih nemaju.  Ja imam milijun kroničnih bolesti i stara sam. Europa se pokazala kao šaka jada”, smatra Rudan.

Komentirala je i javno cijepljenje ministara. Smatra da je to pohvalno, ali…

“Mislim da je to dobra ideja, estetski potpuno neprihvatljiva. Taj kome smo vidjeli mišiće ima metar i pol, tako da to nije ni to nešto tako savršeno. Estetski se to meni nije sviđalo. Sigurna sam da su imali dobre namjere da antivaksere navedu do toga da je cijepljenje spas. Međutim, oni sami nisu znali da cjepiva neće biti dok su nas nagovarali, jer se oni ne bave državom, nego se bave sobom i svojim gospodarima. Imali su dobru namjeru samo zato jer pojma nemaju gdje žive, a o poslu da ne govorim”, jasna je Rudan.

O predsjedniku Milanoviću

Oštro je kritizirala i predsjednika RH Zorana Milanovića.

“Milanović nije u hrvatskoj politici od jučer. On je jedan u nizu potpuno nekvalificiranih osoba koje se bave poslom s kojim nemaju veze, divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa. On se usuđuje reći da udruga B.a.B.e ima ružno ime, ta udruga je čudo učinila za žene. Njemu govoriti bilo što je gubljenje vremena jer je taj čovjek potkapacitiran, intelektualno nevin, to je banalna fraza, ali ja u to iskreno vjerujem”, oštra je Rudan.

VEZANE VIJESTI

Osvrnula se i na predsjednikovu izjavu da nije isto ako o zlostavljanju progovara glumica koja je dobro plaćena za svoj posao i obična radnica. “U kapitalizmu ako se ti dižeš i tebi netko daje pet milijuna dolara, taj netko će na tebi zaraditi 50. Svako Milanovićevo dizanje ne vrijedi ni pet para, a kamoli jedan dolar i na svom sam blogu rekla da bi za Hrvatsku bio spas kad se on uopće ne bi dizao iz kreveta, nego da ostane u nejmu i hrče tamo do kraja amandata. Taj čudak i taj mačo divljak nam zaista ne treba. Ja nisam razočarana u Milanovića, nego u narod kojeg ga je izabrao. Ako Hrvatskoj treba takav karakter eto joj ga”, smatra Rudan.

Na pitanje voditeljice boji li se da će Milanović sada nju napasti, kaže da se ne boji:

“Ja sam nitko, obična građanka sam, iza mene ne stoji horda sljedbenika, osim mojih čitatelja. U ratu, u fizičkom bi ja tu već dobila svoje, ali u verbalnom on šanse nema jer mu je vokabular sirmašan, oterećen kojekakvim latinskim citatima, on je čovjek van svijeta, on lupeta što mu prvo padne na pamet i misli da je jako šarmantan. Voljela bih da ima bar elementarne pristojnosti”, zaključuje Rudan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar