Sud zabranio portalu da istražuje postupke Poliklinike za zaštitu djece i mladih

Vijesti 22. ruj 202122:38 > 23. ruj 2021 06:17 1 komentar
sud, presuda, čekić, sudnica, suđenje
Pixabay/Ilustracija

Portalu H-Alter Općinski građanski sud u Zagrebu odredio je u utorak privremenu mjeru zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece i mladih.

Sudac je donio odluku “radi osiguranja nenovčane tražbine Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i ravnateljice Poliklinike”, navodi se u rješenju.

Privremena mjera zabrane izdana je temeljem Ovršnog zakona Udruzi za nezavisnu medijsku kulturu, izdavaču neprofitnog portala H-alter. Ostat će na snazi do pravomoćnog okončanja postupka koji su predlagatelji osiguranja dužni pokrenuti radi opravdanja navedene privremene mjere ili do drugačije odluke suda na prijedlog predlagatelja ili protivnika osiguranja.

Serija tekstova – Sustav za zaštitu ili zlostavljanje djece?

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, H-alter je proteklih dana objavljivao tekstove u kojima problematizira rad ravnateljice Poliklinike.

Riječ je o seriji tekstova novinarke Jelene Jindre koji su objavljeni proteklih mjeseci na portalu H-alter pod naslovom “Sustav za zaštitu ili zlostavljanje djece?” Posljednji tekst objavljen je u srijedu 22. rujna.

Nezadovoljstvo Poliklinikom iskazala je nedavno u intervjuu pjevačica Severina Vučković, nakon čega je i resorno Ministarstvo rada i socijalne skrbi pokrenulo izvanredni nadzor.

 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare