Svjedočanstvo kod Gline: Da smo izašle, blok bi pao, ne bi nas bilo

Vijesti 30. pro 202016:52 > 17:42 0 komentara
melita novosel, potres, glina
Foto: N1

Naši reporteri i danas obilaze potresom pogođena područja, a Tina Kosor Giljević u Novom Selu Glinskom porazgovarala je s Melitom Novosel koja je noć provela u kombiju zbog velikih oštećenja na kući. Da smo izašle odmah, da sam je poslušala, taj blok bi sigurno pao na nas, ne bi nas bilo...

K našoj sugovornici nakon prvog potresa u Petrinji i okolici doselila je mlađa sestra. Obje su u velikom strahu i šoku, a noć su provele u kombiju. Melita Novosel nam je opisala kako su doživjeli te trenutke razornog potresa.

“Sestra je došla da budu kod mene nakon prvog potresa. Zbog šoka se ne sjećam točno što smo radili. Sakrili smo se pod štok, ona je htjela van, trgala se, nisam joj dala. Kad je lagano prestalo, brzo smo istrčale, na stepenicama je bio blok koji je pao odozgo.

Da smo izašle odmah, da sam je poslušala, taj blok bi sigurno pao na nas, ne bi nas bilo… Tek kad smo izašle, shvatile smo da nema druge sestre. Ona je bila negdje u selu. Kad smo shvatile da je nema, počele smo trčati cestom i vikati, tražiti gdje je, grozan osjećaj”, rekla je Novosel i dodala da je na koncu ipak najvažnije da su svi živi i zdravi.

“Kuća je iznutra relativno okej, ima više pukotina. Stara kuća se srušila, nagnula se, za rušenje je. Noć smo proveli u kombiju, večeras ćemo isto. Ako se potresi nastave, moramo tražiti smještaj, snaći ćemo se. Zbog straha mi je najugodnije noćas bilo u autu”, opisala je mlada žena.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!