Teška situacija u Splitu, zbog mnogo oboljelih u KBC-u samo hitne operacije

Vijesti 31. ožu 202108:20 > 08:29 2 komentara
Milan Sabic/PIXSELL

Broj novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji i dalje raste, a raste i pritisak na bolnice.

Zbog sve više teških bolesnika zbog covida, u splitskom KBC-u obavljat će se samo hitni operacijski zahvati. Tako će ostati sve dok se ne smanji pritisak na bolnicu, odlučilo je ravnateljstvo KBC-a Split, doznaje naš reporter Rade Županović.

O stanju u Splitu i županiji u 9:20 u Novom danu govorit će ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u utorak je od Nacionalnog Stožera CZ zatražio uvođenje pooštrenih epidemioloških mjera na području te županije u idućih 15 dana.

Među pooštrenim mjerama u Splitsko-dalmatinskoj županiji iz županijskog Stožera CZ predlažu donošenje odluke o obveznom korištenju maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima, gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.) bez obzira na fizički razmak.

“Predlažemo odluku o zabrani prodaje alkoholnih pića u vremenu od 20 sati do 6 sati,” navodi se u tekstu prijedloga što ga je potpisao načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić.

Više o predloženim mjerama za SDŽ čitajte OVDJE.