Gradonačelnik Tomislav Tomašević smjenjuje Upravno vijeće Poliklinike

Vijesti 23. ruj 202111:32 > 12:122 komentara
Izvor: N1

Nakon što je sud donio skandaloznu odluku da portal H-alter i novinarka Jelena Jindra ne smiju više objavljivati tekstove i pisati o Poliklinici za zaštitu djece i njenoj šefici Gordani Buljan Flander, oglasio se i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. Najavio je smjenu Upravnog vijeća Poliklinike.

“Mi kao gradska vlast protivimo se ovakvoj praksi da gradska ustanova traži zabranu kritičkog pisanja o radu gradske ustanove. To je poruka svim ustanovama Grada Zagreba.

VEZANA VIJEST

S obzirom na ove okolnosti, smijenit ćemo upravno vijeće Poliklinike koji su ispred Grada Zagreba, teb ćemo imenovati nove.

Prije nekoliko dana tražili smo internu kontrolu poslovanja Poliklinike, to možemo jer je u našoj nadležnosti”, rekao je Tomašević.

Poziv Ministarstvu zdravstva

“Pozivam Ministarstvo zdravstva da provede nadzor rada poliklinike, mislim da je to svima u interesu da se raščiste sve moguće nepravilnosti”, rekao je.

“Mislim da bi bilo dobro da se napravi jedna međunarodna stručna evaluacija modela rada i te metode, jer očito postoje prijepori unutar stručne zajednice o toj metodi i bilo bi dobro da imamo međunarodnu evaluaciju jer nam je kao osnivaču u interesu da se to napravi”, rekao je Tomašević.

Razlog za ovaj potez je odluka Općinskog građanskog suda u Zagrebu, u kojoj je sudac zabranio portalu H-alter da piše o ravnateljici Poliklinike Gordani Buljan Flander.

Kaže da se čuo i s Buljan Flander, ali da o tom razgovoru još ne bi obavijestio javnost jer ona nije u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar