U Newsroomu o lokalnim izborima, osipanju članstva u HDZ-u i koronavirusu

Vijesti 11. ožu 202114:19 > 16:00 0 komentara
N1

Kampanja za lokalne izbore nastavlja se i danas. HDZ-ov Davor Filipović najavljuje završetak vječnog projekta sveučilišne bolnice u Blatu, SDP-ov Joško Klisović konačno u Markuševcu, a Jelena Pavičić Vukičević još ne otkriva ide li u utrku. Danas se sastaju stranačka tijela Stranke rada i solidarnosti i možda večeras doznamo konačnu odluku Pavičić Vukičević.

Dosadašnju kampanju analiziramo s profesorom s Fakulteta političkih znanosti Božom Skokom.

Zanimljiva je situacija i u samom HDZ-u koji ima problem s osipanjem članstva u Slavoniji, a neki članovi se lome i u nekim drugim županijama. Naša gošća je bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Međimurskog župana Matiju Posavca pitat ćemo je li konačno odlučio ide li po treći mandat župana ili će se kandidirati za gradonačelnika Čakovca što bi mu omogućilo da aktivira svoj saborski mandat. U međuvremenu je osnovao i svoju stranku.

Nakon Austrije, danas je i Danska privremeno zaustavila cijepljenje AstraZenecom zbog sumnjivih nuspojava. Što se tiče epidemiološke situacije u Hrvatskoj i dalje raste broj novozaraženih, ali zasad ne brzinom koja bi zahtijevala poduzimanje dodatnih mjera. Ipak situacija u zemljama u okruženju prilično je dramatična. Naš gost je infektolog Andrej Trampuž.

Newsroom pratite od 16 sati UŽIVO u programu N1 ili putem našeg portala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!