Ugostitelj iz Baranje: Morali smo podići cijene jela od peradi

Vijesti 27. srp 202212:47 > 15:02 0 komentara
N1

Vinar i vlasnik restorana u Zmajevcu u Baranji Damir Josić komentirao je za N1 Studio uživo kako inflacija utječe na ugostitelje.

Tradicionalno baranjsko jelo fišpaprikaš nije poskupilo jer, kako kaže, cijena ribe nije znatno skočila pa su cijene ostale iste, 75 do 80 kuna. Dok su morali podići cijene jela od peradi jer je ulazna cijena porasla od 20 do 40 posto.

vezana vijest

“Cijene i dalje nisu tako visoke”, dodaje. Povisili su cijenu 15 posto, što je sada 110 do 120 kuna, u odnosu na prije inflacije kad je cijena bila oko 90 kuna.

Zasad ne brinu oko energenata. Uštede su moguće, kako navodi, kad se jela mogu pripremiti na drva, a i ukapljenog plina, koji koriste, trenutno ima dovoljnih količina.

Kaže da vina zasad nisu poskupila, ali najviše se boje što će biti kod primarne prerade nakon berbe kad krene fermentacija i velika potrošnja energije, odnosno struje. Pretpostavlja da će ulazni računi skočiti dva do tri puta.

“Najgore će biti ako dođe do pada potrošnje pa si kupci neće moći priuštiti bocu vina”, naglašava vinar iz Baranje Damir Josić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!