Uhićen britanski vozač koji je ozlijedio djevojčicu i pobjegao

Vijesti 27. stu 202315:36 0 komentara
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Djevojčica koju je u petak na zebri u Korenici udario i teško ozlijedio automobil britanske registracije u zadarskoj se bolnici dobro oporavlja od višestrukih ozljeda, a vozač koji je s mjesta nesreće pobjegao uhićen je 70-tak kilometara dalje i prijavljen za dva kaznena djela.

Policije je u ponedjeljak izvijestila da je državljanin Velike Britanije (56) u petak nešto prije 19 sati Korenicom vozio automobil britanske registracije te se nije zaustavio dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza i nije propustio dijete koje je stupilo na pješački prijelaz.

Nakon što je prednjom stranom automobila udario dijete vozač je napustio mjesto događaja, a da mu nije pružio pomoć, stoji u priopćenju.

Vozač je kasnije zaustavljen u blizini Gračaca te je uhićen. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičen je da je počinio dva kaznena djela – izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i ne pružanje pomoći.

Doveden je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a nadležnom državnom odvjetništvu je protiv njega dostavljena kaznena prijava.

Kako je Hina neslužbeno saznala djevojčica je zadobila prijelom noge, ozljedu slezene te nagnječenja po tijelu i glavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!