Milanović odgovorio premijeru: On je zaštitnik lopova, baš je baba

Vijesti 14. lis 202215:03 0 komentara
N1

Predsjednik RH Zoran Milanović boravi danas u Istri, točnije u općini Tinjan gdje sudjeluje na otvorenju Internacionalnog sajma pršuta. Tom prilikom odgovarao je i na novinarska pitanja.

Govoreći o odnosima sa Srbijom, kaže da treba paziti kakve se poruke šalje.

“Nikad Srbe ne bih zvao četnicima, a stalno iz Beograda slušamo kako smo mi ustaše. Mi smo u čvršćoj međunarodnoj poziciji, moraju se odlučiti, a sat otkucava”, kazao je Milanović.

VEZANA VIJEST

Kaže da će ići u Vukovar na obljetnicu pogibije Blage Zadre. Porfirije također isti dan dolazi u Vukovar da bi posvetio pravoslavnu crkvu Svetog Nikolaja te Srpski dom.

“Pozvan sam na dolazak Porfirija. Mislim da je to malo nezgodno u ovom trenutku. Dok god njegovi episkopi dodjeljuju odlikovanja ljudima kao što je Šešelj, ti odnosi ne mogu biti normalni”, rekao je predsjednik.

“Ne pada mi na pamet da kažem da Vojvodina nije Srbija, Vojvodina je Srbija, ma da je nekada Subotica bila najveći hrvatski grad nakon Zagreba. Ali to se promijenilo. Ili kad slušaš da Istra nije Hrvatska… Ovdje je bilo Talijana, ali ova je pokrajina bila ili pola-pola ili većinska slavenska-hrvatska, a to je više nego Vojvodina. Ali, Istra je Hrvatska i Trst je naš”, dodao je.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je u četvrtak kazao da se “Milanović ponaša nenormalno otkad je uhićen Kovačević”.

“Što je rekao taj nesretnik? Imali ste neke vladare koji su bili zaštitnici vjere, defensor fidei, kao Henrik VIII., koji se ženio šest puta, a Plenković je zaštitnik lopova, defensor cleptarum, zaštitnik lopova. Kovačević je moj dobar znanac, prijatelj, ali taj Kovačević kojeg već dvije godine osuđuju, sada je dočekao tu optružniocu i rekao je na Anti vijeću nešto što Plenkoviću smeta, a to je istina. Kovačević je bio lojalan Plenkoviću koji ga je imenovao dalje”, kazao je Milanović.

Kaže da je Plenković ljubomoran. “Baš je baba, baba, defensor cleptarom.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.   

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!