Valter Flego: Kroz krinku zaštite djece donosi se homofoban zakon

Vijesti 07. srp 202117:24 > 20:29 0 komentara
lgbt, gay, homoseksualci
Unsplash / ilustracija

Hrvatski europarlamentarac Valter Flego gostovao je u Newsroomu gdje je govorio o pravima pripadnika LGBT+ zajednice i mađarskom zakonu.

Ističe da je mađarska prihvatila sramotni zakon koji nije u duhu temeljnih europskih vrijednosti.

“Jasno je što je Europa – to nije samo bankomat, nisu samo projekti nego je to Europa vrijednosti. Kada govorimo o vrijednostima, onda rodna, vjerska, seksusalna opredjeljenja, odnosno ravnopravnost je u srcu svih europskih zakona. Naravno da takvi zakoni dignu na noge i Europski parlament i sve nas kad se povrjeđuju prava neke zajednice, u ovom slučaju LGBTIQ zajednice čiji su pripadnici apsolutno diskriminirani. Mi smo danas oštro raspravljali, a sutra ćemo glasati”, kazao je Flego.

VEZANE VIJESTI

“Mi kao liberali lideri smo u zaštiti prava. Ovdje se vidi jedna podjela. Mogu reći da samo konzervativci, odnosno krajnja desnica je na jednoj strani, a svi ostali smo na ovoj, siguran sam, ispravnoj strani”, dodao je, navodeći da će i pučani osuditi mađarski zakon.

Istaknuo je da mu je žao što se Hrvatska ne ugleda na Belgiju koja će od 1. srpnja 2023. imati legalizirane istospolne brakove, a da od 2006. takve osobe mogu posvajati djecu.

“Mislim da će velika većina pučana podržati takav proeuropski stav, proeuropske vrijednosti. Sutra će biti zanimljivo gledati tko je kako glasao, ali vjerujem da će velika većina pučana, pa i HDZ-a, podržati osudu ovakog sramotnog mađarskog zakona”, smatra Flego.

“Mi govorimo o tome da želimo da Mađarska promijeni taj zakon. Kroz krinku zaštite djece od različitih sadržaja donosi se jedan homofoban zakon i to je veliki problem jer se izravno udara na temeljne europske vrijednosti, jer se izravno diskriminira jednu zajednicu u državi članici EU. Kad treba uzeti novac, Europa je dobra, a kad treba poštivati europske vrijednosti, onda bi svatko po svome”, kazao je Flego.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!