VIDEO Dojurili iz Osijeka u Zagreb: Hitna i policija spasili život djetetu

Vijesti 28. tra 202317:58 1 komentar
Screenshot

Na društvenim mrežama osvanula je snimka dramatičnog spašavanja djeteta. Na sreću, zahvaljujući zajedničkom djelovanju osječke Hitne pomoći i policije, završilo je uspješno.

Policija je, naime, organizirala pratnju za ekipu iz KBC-a Osijek koja je vozilom prevozila životno ugroženo dijete u Zagreb.

“Dana 24. 3. iz KBC Osijek za KBC Zagreb hitan transport dvogodišnjeg djeteta. Dijete je bilo intubirano, na respiratoru.
U startu sam imao onaj glas što ti govori da bi nešto moglo poći po zlu, nazovi da ti osiguraju pratnju s obzirom da su od Križa do Ivanje Reke u dužini od 19.5 kilometara radovi na cesti, tako da se vozi jednom trakom 20 do 40 km/h. Zovem HAC za pomoć da što brže prođemo. Kažu da nam oni ne mogu pomoći da zovem policiju u Zagreb. Javlja mi se stariji gospodin. Objašnjavam mu situaciju, kaže mi da će nas čekati policijska pratnja. Kod Križa nas dočekuje policajac Mario.

Osim ogromne gužve i zastoja na autocesti u gradu nailazimo na lančani sudar. Taman kad smo došli pred OHBP dijete nam arestira. Reanimira ga se i dobije ga ekipa iz KBC Osijek. Da nije bilo pratnje MUP-a naš put od Osijeka do Zagreba u ovakvim uvjetima sigurno ne bi trajao 2 sata i 8 minuta. Ono najvažnije, dijete je dobro!”, izvijestili su o svemu na Facebook stranici Hitna uživo 194.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare