VIDEO Vojni analitičar objasnio što će Putin uskoro morati napraviti

Vijesti 24. velj 202319:58 0 komentara
N1

Vojni analitičar Robert Barić gostovao je u izvanrednoj emisiji N1 televizije Ukrajina: Godina invazije.

Barić je kazao kako trenutno nema velikih pomaka na terenu. No, smatra kako će Ukrajinci vrlo vjerojatno morati napustiti Bahmut. Ukrajinci jesu očuvali dio teritorija ključnog da očuvaju komunikaciju, ali je ruska ofenziva polučila rezultata u posljednjih 24 sata.

Barić je analizirao i odnose ruske paravojske Wagner i njihovog šefa Jevgenij Prigožin te vladajuće nomenklature u Rusiju. Barić je kazao kako Prigožin nema političku težinu da ugrozi Vladimira Putina, a kada bi tako nešto i bilo moguće, puno je onih “koji su pali kroz prozor u Rusiji”, kazao je Barić. Dodao je i kako Putin u Rusiji često nastupa kao medijator između dvije sukobljene struje te tako politički profitira.

Ukrajinski premijer danas se pohvalio kako su prvi tenkovi Leopard stigli u Ukrajinu. “To je psihološki element, Ukrajini za bilo kakvu smislenu operaciju treba 150 do 200 tenkova”, rekao je Barić. Smatra kako će ruska ofenziva trajati do proljeća ili ljeta bez nekih posebnih rezultata.

“Krajem proljeća i početkom ljeta Putin će morati napraviti novi val mobilizacije kako bi se popunile barem obrambene linije”, kazao je Barić. Smatra kako će ove jeseni pa do studenog Ukrajinci morati nešto napraviti. “To će biti zauzimanje ciljeva i priprema za ofenzive u 2024. godini”.

Barić ne vjeruje kako će se bjeloruska vojska uključiti u rat zbog toga što je ta vojska “nesposobna za rat”, a stanovništvo podržava Rusiju, ali ne i direktan ulazak u rat.

Tijek događaja povodom prve godišnjice invazije na Ukrajinu iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!