Plenković: Ukinut ćemo imunitet za ministre kad je riječ o koruptivnim djelima

Vijesti 06. svi 202208:15 > 12:04 1 komentar

Premijer Andrej Plenković je na sjednici Vlade rekao da se ide dalje s uvođenjem eura i da će se s europskom valutom, kako je planirano, krenuti 1. siječnja 2023. Od 5. rujna bismo trebali imati dvostruko isticanje cijena. Najavio i promjene Zakona o Vladi.

“Očekujem da Sabor donese Zakon o uvođenju eura i da od 5. rujna imamo dvostruko isticane cijena te da krene proces prilagodbe kako bi se euro u Hrvatskoj usvojio 1. siječnja. Mi smatramo da nam je u ovakvoj krizi članstvo u eurozoni plus i da će nam omogućiti da lakše i kvalitetnije prebrodimo sve izazove koji su pred nama”, rekao je Plenković.

PROČITAJTE JOŠ

Osvrnuo se i na jučerašnju donatorsku konferenciju za Ukrajinu u Varšavi. “Podržali smo Ukrajinu još jednom, uz sve što smo dosad učinili, s dodatnih četiri milijuna eura”, rekao je Plenković dodajući da će milijun eura donirati i naše kompanije.

Rekao je i da će Vlada raspravljati i o nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vladi Republike Hrvatske te da će donijeti kodeks ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti.

“Kao jednu od mjera jačanja korupcije predložit ćemo ukidanje imuniteta za sva koruptivna kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti za sve članove Vlade, a usvojit ćemo i kodeks ponašanja državnih dužnosnika u izvršnoj vlasti”, rekao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.