Vozaču koji je teško ozlijedio radnika Čistoće određen istražni zatvor. On tvrdi da nikad nije vozio pijan

Crna kronika 12. velj 202411:51 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

U istražnom zatvor završio je vozač koji je u subotu u ranim jutarnjim satima naletio na radnika Čistoće.

Doznajemo da mu je sud odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno izazivanje ovakve teške prometne nesreće.

“Nikada nisam vozio pijan”

Naime, ovaj 47-godišnjak je profesionalni vozač, te je za očekivati da će morati sjesti za volan, pa izricanje mjere zabrane upravljanja motornim vozilima nije za sud bila opcija. Sud nije prihvatio ni njegovu obranu u kojoj je tvrdio da nikada u životu nije za upravljač sjeo pijan.

“Kad sam zbog prebrze vožnje imao zabranu upravljanja vozilom u cijelosti sam to poštivao”, rekao je. Objašnjavao je da je te večeri s prijateljima pio gin-tonic. Na kraju mu je utvrđena koncentracija od 1,58 promila alkohola u krvi. Izjavio je i da nije bio daleko od kuće, pa se odlučio odvesti.

Detalji prometne nesreće

Poznato je da je oko 1.25 sati u Ilici kod kućnog broja 334 zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola naletio na stražnji dio kamiona Čistoće.

Pri tome je teško ozlijedio 58-godišnjeg radnika koji je bio na stražnjoj stepenici kamiona. Kamion je bio zaustavljen jer su radnici utovarivali otpad, te je imao uključenu svu propisanu signalizaciju.

“U prometnoj nesreći 58-godišnjak je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici sestre milosrdnice dok je 47-godišnjak lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh”, priopćila je u subotu policija.

Iz bolnice smo doznali da je radniku Čistoće noga teško ozlijeđena. Poslije podne posjetio ga je gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je najavio da će tražiti veću sigurnost za radnike koji obavljaju javne poslove u gradu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!