Wolt obavijestio korisnike o promjenama u plaćanju nakon uvođenja eura

Vijesti 23. pro 202213:26 0 komentara
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

WOLT je obavijestio korisnike da bi trebali ažurirati njihovu aplikaciju i skinuti najnoviju verziju kako bi mogli od 1. siječnja imati novi dvojni prikaz cijena.

Također, izvijestili su i kada će biti nemoguće napraviti prednarudžbe te dali informacije o kartičnom i gotovinskom plaćanju. Spomenuli su i da 1. siječnja postoji mogućnost da će doći do povremenih poteškoća u radu Wolt aplikacije.

“Od 1. siječnja 2023. godine Republika Hrvatska ulazi u Eurozonu te euro postaje službena valuta plaćanja. Uvedena je zakonska obveza dvojnog iskazivanja cijena. Ta obveza odnosi se isključivo na izravan odnos prema korisnicima, a preračunavanje se vrši prema službenom fiksnom tečaju konverzije 7.53450.

VEZANE VIJESTI

Od 1. siječnja 2023. godine započinje novi dvojni prikaz cijena: EUR/HRK umjesto dosadašnjeg dvojnog prikaza HRK/EUR. Kako bi prikaz dvojnih cijena bio vidljiv, potrebno je ažurirati Wolt aplikaciju na najnoviju verziju”, priopćili su iz Wolta.

Prednarudžbe i načini plaćanja

“U periodu od 24. prosinca 2022. godine do 1. siječnja 2023. godine zbog tehničke prilagodbe Wolt aplikacije i uvođenja eura, neće biti moguće napraviti prednarudžbe.

Od 1. siječnja 2023. godine sva kartična plaćanja moguća su isključivo u eurima. U vremenu od 1. do 15. siječnja 2023. godine sva gotovinska plaćanja moguća su u obje valute (ili euro ili kuna), no nije moguće kombinirati obje valute u jednom gotovinskom plaćanju.

Nakon 15. siječnja 2023. godine sva gotovinska plaćanja moguća su isključivo u eurima. Tijekom tranzicije i uvođenja eura, 1. siječnja 2023. godine postoji mogućnost povremenih poteškoća u radu Wolt aplikacije”, priopćili su iz Wolta te zahvalili korisnicima na razumijevanju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!