Zadarska škola traži od roditelja bjanko zadužnice od 5000 kuna za dječje obroke

Vijesti 03. ruj 202216:18
Izvor: Image by Katrina_S from Pixabay

Nova školska godina kreće u ponedjeljak. Jedna zadarska osnovna škola od roditelja koji žele prehranu u školi traži da potpišu bjanko zadužnicu i ovjere je kod javnog bilježnika.

Radi se o bjanko zadužnici na pet tisuća kuna, šo je najmanji mogući iznos bjanko mjenice, a potrebna je još i ovjera kod javnog bilježnika koja košta 135 kuma, navodi se u objavi na internetskim stranicama Osnovne škole Krune Krstića u zadarskim Arbanasima.

“Prehrana u školi započinje 12. rujna 2022. godine pod uvjetom da roditelj tijekom prvog tjedna potpiše ugovor. Na potpisivanje ugovora za marendu i/ili za ručak roditelj dolazi u školu s potvrđenom bjanko zadužnicom kod javnog bilježnika na iznos do 5000 kuna (663.61 euro), što je inače najmanji mogući iznos bjanko mjenice”, piše na školskim stranicama. Možete ju ovjeriti kod bilo kojeg javnog bilježnika. Postoji mogućnost avansnog plaćanja po polugodištu ili po godini. U tom slučaju roditelji će dobiti popust od 10 ili 20 posto te ne moraju potpisivati bjanko zadužnicu”, objašnjavaju dalje.

“Ukoliko roditelj redovito izvršava svoje financijske obaveze prema školi, bjanko zadužnica se neće aktivirati i ona se vraća roditelju po završetku učenikovog pohađanja škole. Obrazac bjanko zadužnice se nalazi kod javnog bilježnika”, zaključuju na stranicama škole.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar