Zakuhalo se u Saboru, Orešković: “Vi ste najveća sramota ovog saziva Sabora!”

Vijesti 12. tra 202317:41 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Nakon pauze za uskrsne blagdane Hrvatski sabor počeo je novu sjednicu aktualnim prijepodnevom gdje pitanja Andreju Plenkoviću i ministrima postavlja 38 zastupnika.

Nakon popodnevne stanke predsjednik Vlade Andrej Plenković se, među ostalim, osvrnuo na krizu u bankarskom sustavu u SAD-u i Švicarskoj nakon problema s bankama SVB i Credit Suisse.

“Ovako nešto što se dogodilo u Švicarskoj i Kaliforniji, ne bi bilo moguće u EU-u, sve europske banke su dobro kapitalizirane i likvidne i s te strane nema nikakvog straha od prelijevanja krize”, kazao je Plenković.

Dalija Orešković je Hrvoja Zekanovića nazvala žetončićem. “A biti žetončić je najkoruptivnija sramota Hrvatskog sabora, a ovom sazivu vi ste najveća”, rekla mu je.

Za tu je izjavu dobila drugu opomenu.

“Iskoristit ću replike da demantiram ove vaše gluposti jer glupe teze treba demantirati”, rekao je Plenković nekome od zastupnika u jednom trenutku.

“Nije dobro za zdravlje hrvatske javnosti da slušamo laži i stupidne teze koje iznose zastupnici Mosta i koji dovode u zabludu javnost”, poručio je potom Plenković.

Aktualac iz minute u minutu pratimo ovdje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!