Završen očevid na mjestu pada MIG-a, oglasio se general Turkalj

Vijesti 08. pro 202214:32 0 komentara
N1

Brigadni general Ivan Turkalj izjavio je u četvrtak da su pronađeni svi dijelovi aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21, koji se prije dva dana srušio na području Voćina, uključujući i crnu kutiju, te će ubrzo biti poslani u Zagreb.

„Tijekom prethodna dva dana pronađenu su svi dijelovi zrakoplova, uključujući dijelove koje su koristili piloti da se katapultiraju i crnu kutiju, još prikupljamo sitne dijelove po šumi. Pri kraju smo utovara i ubrzo će svi dijelovi krenuti prema Zagrebu”, rekao je Turkalj novinarima na mjestu nesreće.

Moja je zadaća bila spašavanje pilota i prikupljanje dijelova zrakoplova koji se u utorak, 6.prosinca, srušio u Virovitičko-podravskoj županiji, istaknuo je Turkalj dodavši kako ne zna u kakvom je stanju crna kutija, niti koje bi podatke ona mogla otkriti.

VEZANA VIJEST

„Sve dalje ovisi o županijskom državnom odvjetniku i vojnim istražiteljima. Oni su u suradnji krim policijom i istražiteljima zrakoplovnih nesreće proveli očevid, ako bude potrebno provest će se dodatni očevid”, kazao je.

U traganju i spašavanju dvojice pilota aviona sudjelovalo je 197 ljudi. Hrvatskoj vojsci pomogli su pripadnici Civilne zaštite i Hrvatske gorske službe spašavanja te vatrogasci.

„Službe spašavanje su u vrlo kratkom roku našla pilote, oni su živi i medicinski zbrinuti”, rekao je Turkalj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!