Zbog nevremena na snazi brojne zabrane u prometu, zatvorena i autocesta A1

Vijesti 03. tra 202322:01 0 komentara
Dino Stanin/PIXSELL / Ilustracija

Zbog bure koja puše u priobalju, povremeno s olujnim i orkanskim udarima i dalje su na snazi zabrane prometa za pojedine skupine vozila te u prekidu trajektne, katamaranske i brodske linije, izvijestio je u ponedjeljak navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Za sva vozila, osim za osobna, mogući i preporučeni pravci iz unutrašnjosti u smjeru Dalmacije i obrnuto su autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja.

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most i Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga; DC1 Solin-Klis; DC27 Gračac-Obrovac-Karin.

Na DC1 Vaganac-Ondić, DC218 između mjesta i GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, i još nekim cestama dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!