Zbog ubojstva bivše partnerice na radnom mjestu 38 godina zatvora

Vijesti 10. lis 202210:51 0 komentara
sud, presuda, čekić, sudnica, suđenje
Pixabay/Ilustracija

Zbog okrutnog ubojstva bivše partnerice Vesne Perišić (44) na njenom radnom mjestu sudsko vijeće splitskog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Dinka Mešina u ponedjeljak je na 38 godina zatvora nepravomoćno osudilo Željka Đekića (55) zvanog Lika.

Svoju bivšu partnericu Đekić je na okrutan način usmrtio 30. studenog prošle godine nešto prije 15 sati u trgovini Lidl u naselju Split 3.

Nakon što je ušao u trgovački centar prišao joj je s leđa i izvadio nož s oštricom duljine 18 centimetara koji mu je bio skriven ispod jakne te joj je zadao 20 ubodno-reznih rana.

Pritom je, prema optužnici, bio svjestan da žrtvi, koja je nedugo nakon napada preminula u bolnici, nanosi teške bolove i patnje.

Osim okrutnog ubojstva bivše partnerice Đekić je osuđen i da je od rođenja njihovog sina 2004. Vesnu Perišić ponižavao, novčano iskorištavao i vrijeđao prijeteći joj smrću i govoreći da će ubiti nju i cijelu njenu obitelj ako ga napusti.

Tako je više puta nasrtao na nju nožem s kojim je spavao, jednom joj ga je stavio pod vrat pa je žena zbog straha u ljeto 2021. odselila kod obitelji u Dugopolje.

Na suđenju je tvrdio kako se ne sjeća što se toga dana dogodilo, da nije planirao nikoga ubiti, nije želio ni gledati snimku s poprišta zločina, a u jednom momentu je čak i zaplakao.

Tvrdio je da je imao normalne odnose sa žrtvom, ali i da mu je ona uvijek kontrirala, dok je psihijatar kod njega utvrdio trajne promjene ličnosti. Nož je uvijek nosio sa sobom i to zato, kako je rekao, što je bio napadnut koji mjesec ranije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!