Željko Sačić: Domovinski pokret kriv je za podjelu na desnici

Vijesti 24. velj 202412:52 0 komentara

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić u Novom je danu kod Sandre Križanec komentirao aktualna događanja, porast koeficijenata, prosvjede i izbore.

Govoreći o Vladinoj reformi i usklađivanju koeficijenata Željko Sačić je to nazvao Pandorinom kutijom.

“Ljudska priroda je takva da svatko sebe gleda i ne vjerujem da će iz toga premijer izaći neokrznut. Bez obzira na povećanje neke se skupine osjećaju zakinuto”, rekao je.

Komentirao je maratonsku saborsku raspravu koja je bila žestoka i na kojoj su se izmijenile razne teške riječi.

“Vlada je posljednjih godina za nas učinila niz krivih poteza – od migranata, Istanbulske konvencije, demografskog sloma, poljoprivrede… Nemamo što čekati, neka narod odluči, ali ovo što je ljevičarski savez na Trgu svetog Marka priredio, to osuđujemo, zgražavamo se nad tonom, sadržajem, protunarodnim pristupom jer su blatili temelje države. Ne znam kako je stari lisac Vidović zalutao tamo. Otklizali su radikalno lijevo, komunistički… To klasičnog konzervativnog hrvatskog čovjeka ne interesira.”

Oni jesu za raspuštanju Sabora, istaknuo je, a govoreći o Domovinskom pokretu naglasio je:

“Oni su u šizofrenom stanju. Sad bi htjeli razgovarati ili to hoće plasirati kroz svoje emisije, a s druge strane pljuju nas i blate gdje god stignu. Pa gdje tu ima logike? Želiš s nekim graditi partnerstvo, a onda ideš sebično, izolirano, a nas želiš ocrnjeti. Volio bih partnerstva i neke vanparlamentarne stranke. HSP je sad dobra priča, sve je to konzervativno desno političko krilo.”

Ljevica se raslojila na SDP i Možemo na jednoj strani, Socijaldemokrate i HSS na drugoj, a što je s desnicom? Također djeluje da je na jednoj strani Domovinski pokret, a na drugoj Most i Hrvatski suverenisti. Sačić je užasnut podjelom na desnici, a za sve krivi DP:

“To je strašno. Ljudi ne mogu razumjeti da se mi ne možemo dogovoriti, ali tu ima ljudska razina kad te netko omalovažava, vrijeđa… Svu krivnju za taj rascjep stavljam sad na Domovinski pokret, oni imaju medijsku moć, a blate nas i kleveću gdje god stignu. Saveznik nam je jedino hrvatski narod.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!