Žestoki okršaj na startu: Jandroković na dva dana izbacio Peović iz sabornice!

Vijesti 15. ruj 202210:43 > 10:45 13 komentara
N1 - Ilustracija

U Saboru je prvi dan jesenskog zasjedanja došlo do vrlo žestokog okršaja između zastupnice Radničke fronte, Katarine Peović i predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića.

“Ponovno vrijeđate jer ponavljate da smo mi kvislinzi! Što znači biti kvisling u ovom trenutku u povijesti nego podržati rusku agresiju?”, upitala je Peović, na što joj je Jandroković izrekao opomenu.

“Kolega Bačić je doslovno rekao da smo podržali rusku agresiju na Ukrajinu, znači lažete u hrvatskom parlamentu i crtate ljudima mete na čelo! Drugi put kad me napadnu sa svojim djetetom u dućanu, ja ću se vama obratiti”, uzvratila mu je Peović, na što je dobila i treću opomenu i zabranu govora.

“Vi ste prvi upotrijebili kvalifikaciju kvisling, a ja sam vam rekao ako tako govorite da se i vas može smatrati kvislingom. Okrećete tezu po ne znam koji puta i pozicionirate se vi kao žrtva, a vi ste prvi rekli da su drugi kvislinzi. Vrlo neprimjereno i podlo!”, rekao je Jandroković zastupnici.

Ona mu je uzvratila, međutim mikrofoni su bili isključeni pa se nije moglo razaznati što je govorila, i time dobila četvrtu opomenu i oduzimanje prava govora te joj je naređeno da napusti sabornicu za jedan dan.

Nastavila je govoriti, pa joj je Jandroković uputio novu kaznu:

“Za dva dana! ne možete ni sutra sudjelovati u raspravi!”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare