Milanović komentirao vladajuću većinu: “Ovu maskirovku ni Putin ne bi bolje osmislio”

Vijesti 22. svi 202413:18 0 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Senata povodom Dana Sveučilišta u Rijeci - Dies Academicus. Nakon sjednice Milanović je dao izjavu za medije i komentirao vladajuću većinu, priznanje Palestine kao države i druge teme.

Zoran Milanović komentirao je priznanje Palestine kao države od strane nekih europskih država: “Ja sam prvi ili drugi u Europi nakon divljanja Hamasa i nakon divljačke reakcije izraelske vlasti, upozorio da će Izrael izgubiti simpatije ako tako nastavi i izgubio je, i sada smo tu gdje jesmo. Palestina je već priznata od nekih država i ovo vam je primjer da država mora zauzeti stav, a on se zauzima razgovorom predsjednika Republike i premijera, nešto što Andrej Plenković ruši i razbija nekoliko godina. Prije nego što se donose stav, treba razgovarati o tome, što Plenković uzurpira. Kada su ovlasti podijeljene potreban je razgovor, tu ne može biti prva i zadnja Plenkovićeva i ono što njemu privatno odgovara. On nije vođen vrijednostima u životu i politici. Ima elemenata za priznanje Palestine, ako se odlučimo za to potreban je razgovor i dogovor”, kazao je.

“Je li Međunarodni sud zadužen za Izrael to je pitanje, kao što je pitanje i za Rusiju, nije jasno”, dodao je.

“Postoji neki razlog zašto ne traže ništa od Plenkovića”

Komentirao je i povećanje plaća ministara: “HDZ-ovci ne žive od plaće, ali saborski zastupnici žive i njihove plaće treba indeksirati jer su godinama iste”, kazao je.

Dodao je da ga se ne tiču plaće ministara i da je njemu njegova plaća dovoljna. Osvrnu se na formiranje Vlade: “To ni Vladimir Putin ne bi osmislio, to se zove maskirovka. Radiš jedno, pričaš drugo. Ova priča o tome da, a to Milorad Pupovac i njegovi sateliti ponavljaju, da je Plenković zaštitnik Hrvatske od ekstremizma, od ustaštva, to je izmišljotina. Plenković je sklopio sporazum sa strankom koja je na izborima imala 10 posto, nisu dobili ništa, postoji neki razlog zašto ne traže ništa od Plenkovića. Plenković nikoga ne štiti ni od od čega. Srbi u Hrvatskoj ne trebaju zaštitnike, Plenkovića, a još manje Pupovca”, rekao je Milanović.

“Poziva na suradnju one koji su tražili da ga se zatvori”

“Pupovac tamo gdje živi i gdje unosi smutnju svojim zapomaganjem, tamo nitko ne glasi za njega. Hrvatskoj prijeti koruptivni kartel, to je HDZ i ta prijetnja je realna. Građani su tražili da taj tip ode, a on je i dalje premijer. Ako to netko želi osporiti, možemo razgovarati. Je li to protuustavno? Nije. Je li gadljivo? Je. Imao je dovoljno, ne najviše. Netko se našao tko mu je pokrpao rupe, a nije tražio ništa. Ne prijeti Hrvatskoj ustašluk, postoji prijetnja korupcije i lopovluka kad Pupovac i njemu slični dignu ruke za Ivana Turudića. Pupovac radi ono što mu kaže Plenković, vjerujem da se njih dvojica bude u krevetu svako jutro, takvu ljubav nitko nije vidio. Ljubav i poneka psovka, to je za nas važno i važnije od Palestine i Izraela čak i od finala Kupa”, rekao je Milanović.

Milanović je ponovio da Hrvatskoj ne prijeti desnica: “Ta desnica će pozvati Pupovca da glasaju za Plenkovića i štite lopove u Vladi koje štiti cijelo vrijeme, da glasaju za Turudića koji je doveo do mog uključenja u kampanju, što nije protuustavno”, rekao je.

Dodao je da od ove Vlade ne očekuje ništa: “Poziva na suradnju one koji su tražili da ga se zatvori i tko bi bio normalan prihvatio takvu suradnju. Tko to ne vidi na oči mu se spustila mramorna mrena i tko to ne vidi morat će ju razbijati”, istaknuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!