EasyJet otkazao 200 letova

Biznis 28. svi 202212:28
John MACDOUGALL / AFP, Ilustracija

Niskobudžetna aviokompanija easyJet otkazala je više od 200 letova u idućih deset dana zbog zastoja u zračnim lukama i drugih ograničenja koje ometaju putovanje tijekom praznika. 

Taj europski prijevoznik pogođen je mnogim problemima otkad se ukidanjem restriktivnih mjera uvedenih zbog covida-19  vratio pretpandemijski broj putnika.

Mnoge britanske zračne luke teško pronalaze dovoljan broj radnika, aerodrom Schiphol u Amsterdamu iz istog je razloga i ogromnih gužvi koje su nastale morao otkazati letove tijekom vikenda, a easyJet ima i IT problema.

Ta kompanija nedavno je uklonila šest sjedala iz nekih A319 aviona kako bi mogla smanjila potrebnu posadu za jednog zaposlenika.

U priopćenju u subotu easyJet je objavio da će otkazati oko 24 letova dnevno s londonskog aerodroma Gatwick, između 28. svibnja i 6. lipnja. U četvrtak je tvrtka morala otkazati 200 letova zbog IT problema.

„Vrlo nam je žao zbog kasne obavijesti o ovim otkazivanjima i neugodnosti koje su izazvala putnicima na tim letovima, no vjerujemo da je ovo nužno kako bi pružili pouzdanu uslugu tijekom ovog razdoblja gužvi“, priopćeno je.

„Kupci su obaviješteni od danas te im je ponuđena opcija promjene svog leta ili primanja odštete te se mogu prijaviti za kompenzaciju u skladu s regulacijama“, zaključuje se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.