Hrvatska 17. najtraženija destinacija, evo koji gradovi se najviše pretražuju

Biznis 28. srp 202221:32 1 komentar
Unsplash / Alan Laiter Garza

Gotovo svako putovanje započinje korištenjem Googlea pa tako vjerojatno ne postoji relevantniji izvor za praćenje trendova u svjetskom turizmu od podataka tražilice koju danas koristi više od 4,3 milijarde ljudi u svijetu.

Arbona je stoga analizirala globalne i lokalne trendove pretraživanja putovanja na Googleu. Podaci su prikupljeni s platforme Destination Insights with Google, a analizirani period kretanja trendova bio je od 1.1. do 19.7.2022., kako bi otkrila kretanje interesa turista za Hrvatsku, koje su najatraktivnije domaće destinacije te kako se Hrvatska pozicionirala na listi najpretraživanijih destinacija na svijetu, prenosi Poslovni.hr.

vezana vijest

Neka od ključnih saznanja koja su otkrili:

1.Globalna pretraživanja pojmova vezanih uz putovanja u Hrvatsku porasla su za 48 posto u odnosu na prošlu godinu.

2. Interes Hrvata za putovanja porastao je za 46 posto, dok je interes za putovanja unutar zemlje 26 posto viši nego godinu ranije.

3. Strancima najzanimljivije hrvatske destinacije u 2022. su Poreč, Rovinj i Dubrovnik.

4. Najveći broj pretraživanja pojmova vezanih uz smještaj u Hrvatskoj bio je iz Njemačke, Austrije i Ujedinjenog Kraljevstva.

5. Hrvatska se pozicionirala kao 17. najpretraživanija svjetska destinacija za pretraživanja smještaja na međunarodnim putovanjima u analiziranom periodu. Time je prestigla velike destinacije poput Australije, Brazila i Indonezije, dok se na prvom mjestu našla Španjolska.

6. Korisnici na području Hrvatske najviše su pretraživali smještaj u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji, dok su im najzanimljiviji gradovi bili Zagreb, Split i Rovinj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram