Njemački trgovci ne podržavaju poskupljenje Coca-Cole, neće je biti na policama?

Ekonomija 12. sij 202211:58 > 11:59 1 komentar
Helen Sessions / Alamy / Alamy / Profimedia

Američki proizvođač bezalkoholnih pića Coca-Cola već neko vrijeme najavljuje povećanje cijena svojih proizvoda. No, velik broj trgovaca u Njemačkoj ne želi podržati najavljeno poskupljenje te najavljuju drastične mjere – izbacivanje Coca-Cole s polica svojih trgovina.

Coca-Cola je pismom obavijestila svoje trgovinske partnere o povećanju cijene. Napomenuli su kako će u prosjeku poskupljenje biti za sedam posto, prenosi Fenix Magazin.

Još se ne zna koji trgovački lanci će izbaciti pića Coca-Cole iz svog asortimana. Nedavno je, primjerice, došlo do neslaganja između Edeke i Eckes-Graninija, jer je proizvođač najavio poskupljenje cijena a zbog čega je Edeka na neko vrijeme maknula pića Eckes-Graninija sa svojih polica.

Lidl je imao slične scenarije s Haribom, a Rewe s Barillom. Sad samo preostaje vidjeti kako će veliki trgovački lanci reagirati na najavljeno poskupljenje pića Coca-Cole.

Njemački mediji pišu kako je jedan od mogućih scenarija i da kupci uskoro više neće moći kupiti Coca-Colu u nekim supermarketima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare