Vukovac (DP): Prodajom Podravke vladajući pokazuju da ih poljoprivreda ne zanima

Biznis 20. svi 202114:241 komentar
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Ružica Vukovac (DP) izjavila je u četvrtak kako vladajući, zbog odluke Vlade o prodaji Podravke, konačno priznaju da im poljoprivreda nije od interesa.

“Prodajom hrvatske srebrnine, vladajući priznaju da im do dobrobiti sela nije stalo“, rekla je Vukovac u slobodnom govoru.

Navodeći kako vladajući objašnjavaju da je riječ o preuzetoj obvezi iz Nacionalnoga plana oporavka i otpornosti (NPOO), izjavila je da sada polako postaje jasno zašto je Vlada krila NPOO od javne rasprave i zašto je u Sabor uputila samo njegov sažetak.

S prodajom dionica Podravke, velik broj oporbenih zastupnika ne bi se složio, izazvao bi to oštru raspravu i sukob s vladajućima, ocijenila je Vukovac izrazivši zabrinutost zbog “korumpirane čelne osoba koja je dovedena u Podravku, a sada već s jasnim ciljem”.

“Sjetite se afere Borg i potpore koju su vladajući na čelu s premijerom i njegovom miljenicom Martinom Dalić dali prodaji Agrokora stranom kapitalu. Hrvatska vođena rukom onih koji je, očito, nisu željeli, polako ostaje bez obiteljskoga nasljeđa i srebrnine”, ustvrdila je Vukovac.

Silvano Hrelja (HSU) izvijestio je da danas u proceduru šalje prijedlog zakona kojim bi se zabranio institut ugovora o dosmrtnom uzdržavanju. Nakon potpisivanja takvog ugovora uzdržavani preko noći može ostati bez svega, i bez uzdržavanja i bez nekretnine, objasnio je Hrelja i upozorio kako sudionici takvih ugovora nisu ravnopravni, a motivi nisu moralni.

Na to se ne gleda kao na vid humanosti, nego kao biznis, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar