FOTO | Policija objavila detalje drame kod Vinkovaca, jedan policajac ozlijeđen

Borna Jaksic/PIXSELL

Policija je objavila detalje današnje drama koja se odvijala u Tordincima, mjestu na vinkovačkom području, nakon što se mještanin zatvorio u kuću i prijetio, a prije toga je bacao molotovljelje koktele na kuću susjeda.

“Policijski službenici Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave vukovarsko-srijemske zaprimili su jutros u 8,04 telefonski poziv građanina, 57-godišnjaka iz Tordinaca, tijekom kojeg je uputio prijetnje zaposlenicima općinskog državnog odvjetništva.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na adresu prebivališta 57-godišnjaka upućena je policijska ophodnja. Dolaskom policijskih službenika na adresu 57-godišnjak je odbijao suradnju te je bacio dva zapaljiva predmeta u susjednu kuću i jedan u dvorište.

Policijski službenici započeli su s gašenjem, a u međuvremenu su pristigli vatrogasci koji su spriječili daljnje širenje vatre. Jedan je policijski službenik zadobio ozljede uslijed gašenja požara te mu je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć.

Za to vrijeme 57-godišnjak se zatvorio u kuću i prijetio samoubojstvom.

Borna Jaksic/PIXSELL

Na mjesto događaja upućeni su pregovarački i taktički tim Specijalne jedinice policije Osijek te specijalistički timovi Interventne jedinice policije Vukovar i Specijalne jedinice policije Osijek.

Nakon pregovaranja 57-godišnjak se mirno predao policijskim službenicima u 15,15 sati te je nakon toga prevezen u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

Kada se steknu uvjeti, policijski službenici će nastaviti kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom”, objavila je vukovarsko-srijemska policija.

Borna Jaksic/PIXSELL

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.