FOTO, VIDEO Požar u Vrpolju pod nadzorom, izgorjelo 100 hektara borove šume

Crna kronika 16. kol 202216:32 > 20:41
N1, Ilustracija

Požar na području Vrpolja je pod nadzorom, a u gašenju su bila angažirana tri Canadaira i tri Air Tractora te 51 vatrogasac sa 18 vozila. Svi objekti su obranjeni, priopćila je u utorak predvečer Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ). Canadair koji je zadnji djelovao sletio je u 20 i 20 te na terenu tijekom noći ostaju vatrogasne snage.

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića za sada je opožareno oko 100 hektara guste borove šume.

“Požar je izbio u samom naselju Vrpolje gdje su kuće obranjene, a požar se proširio na obližnju gustu borovu šumu. Istovremeno imamo i požar na otoku Kaknju koji je pod nadzorom vatrogasaca”, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1/Ilustracija
N1, Ilustracija
N1
Vatrogasci 193

“Snažan vjetar otežavao je gašenje, no objekti su svi obranjeni. Buktinja je bila velika zbog guste borove šume te je i snažna temperatura koja se razvila otežavala vatrogascima pristup. Još imamo vatre i radi se na dogašavanju“, dodao je.

“U ovom trenutku možemo reći da je požar pod nadzorom. Opožareno je oko 100 hektara guste borove šume. Kuće su obranjene i nema otvorene vatre ni širenja. Na terenu su još dva firebossa i 50 vatrogasaca koji rade na sanaciji požarišta”, kazao je za ŠibenikIN županijski vatrogasni zapovjednik Dukić.

Ukupno u gašenju požara ovog požara sudjelovalo je 59 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz IVP Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, DVD-a: Pirovac, Grebaštica, Perković, Vodice, Bilice, Skradin, Šibenik, Zaton, Brodarica-Krapanj, VZ Šibensko kninske županije te četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i tri protupožarna zrakoplova Air Tractor AT-802 A.

Lokaliziran požar na Kaknu

Hrvatska vatrogasna zajednica javlja i kako je požar otvorenog prostora na otoku Kakan, na kojem su djelovala 3 Air Tractora te 21 vatrogasac sa 4 vozila, lokaliziran u 17:59. Opožareno je oko 3 ha površine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.