Petogodišnji dječak utopio se u Uni pri pokušaju ulaska u Hrvatsku s roditeljima

Crna kronika 30. srp 202109:41 > 10:27
una, rijeka
Izvor: N1

Petogodišnji dječak iz migrantske obitelji utopio se u rijeci Uni u noći između četvrtka i petka pri pokušaju članova njegove obitelji da ilegalno prijeđu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Tragedija se zbila na području općine Novi Grad (Bosanski Novi), a prema izvješću lokalne policije u obitelji ilegalnih migranata, podrijetlom iz Afganistana, uz roditelje je bilo još četvoro malodobne djece.

Dječak koji je smrtno stradao navodno je ispao ocu iz naručja dok su pokušavali pregaziti rijeku.

Nakon dojave na mjesto nesreće uz spasilačke timove stigla je i medicinska ekipa, a potraga za dječakom trajala je nešto manje od sat vremena prije nego što je njegovo beživotno tijelo pronađeno. Pokušaji liječnika da ga reanimiraju nisu dali rezultate.

O ovoj je tragediji otvorena istraga koju vodi nadležno okružno tužiteljstvo.

Prema dostupnim podacima policijskih agencija u BiH, priliv ilegalnih migranata u tu zemlju ove je godine znatno manji nego prethodnih, no njih nekoliko tisuća i dalje tamo boravi čekajući priliku za nastavak puta.

Najveći dio migranata i dalje je koncentriran na području Unsko-sanske županije. Nakon što su lokalne vlasti u Bihaću migrate iz tog grada premjestile u kamp Lipa, udaljen dvadeset kilometara, njih oko tisuću i pol premjestilo se bliže granici i sada tamo borave u improviziranim staništima jer vjeruju kako će tamo lakše prijeći u Hrvatsku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar