Policija u akciji: U nekoliko sati kaznili 21 osobu za nedozvoljeno glisiranje

Crna kronika 19. kol 202213:19
Izvor: N1 / Božidar Lončar, Ilustracija

Dvadeset i jedna osoba kažnjena je u četvrtak zbog nedozvoljenog glisiranja unutar 300 metara od obale na području šibenskog akvatorija u policijskoj akciji nadzora pomorskog prometa, priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Akcija je trajala od 10 do 18 sati, a u njoj su sudjelovali policijski službenici Postaje pomorske policije s tri plovila, izvijestila je policija. Samo je u jučerašnjoj akciji zatečena i prekršajno sankcionirana 21 osoba zbog nedozvoljenog glisiranja.

Među sankcioniranima su se našla četiri hrvatska državljanina, sedam njemačkih, po dva slovenska, talijanska, mađarska i britanska državljanina te po jedan češki i australski državljanin. Od 21 zatečenog plovila u prekršaju, bilo je 19 glisera te dva jet-skija, istaknula je policija.

Od početka godine na tom je području zbog nedozvoljenog glisiranja zatečeno i prekršajno sankcionirano ukupno 179 osoba od kojih je 10 bilo na jet-skiju, a ostali u gliserima.

Također, dvije osobe nisu imale dozvolu za upravljanje brodicama, a jedna je imala i nedozvoljenu koncentraciju alkohola u organizmu, dodali su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Gledano po mjesecima, tri su se prekršaja dogodila u svibnju, 67 u lipnju, 66 u kolovozu, a 43 ih se dogodilo tijekom kolovoza. Kazna za prekršitelje iznosi 500 kuna ako se radi samo o nedozvoljenom glisiranju te je ove godine do sada naplaćeno 89.500 kuna.

Osim iz navedenih država, policija je evidentirala i počinitelje iz Poljske, Austrije, Belgije, Slovačke, Srbije, Francuske, Nizozemske i Meksika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar