BMW odustaje od tradicije duge 50 godina

Auto 03. svi 202418:27 0 komentara
BMW

BMW mijenja nazive svojih modela zbog nove flote električnih modela.

Jedna od najvećih promjena bila je micanje slova “i” na kraju naziva vozila s benzinskim motorom. Dakle, umjesto “BMW 330i,” imali biste samo “BMW 330”.

“Povijesno gledano, iako je naša interpretacija BMW-a “i” uvijek bila drugačija, povijesno smo imali “i” kao oznaku za injekciju na kraju imena. Željeli smo zadržati “i” kao potpis koji pokazuje da vozite električni automobil i to je bila logika”, rekao je Bernd Körber, viši potpredsjednik BMW-ovog Brand Managementa za BMWBlog.

BMW je koristio “i” na kraju naziva svojih vozila od ranih 1970-ih, jer je to bila oznaka za tehnologiju ubrizgavanja goriva, još dok je to bila nova automobilska tehnologija.

Međutim, nakon što su svi BMW-i prešli na tehnologiju ubrizgavanja goriva, “i” je ostalo više kao dio tradicije. Kako je BMW proširio svoju liniju na SUV-ove, stvari su postale malo zbunjujuće, s imenima poput BMW X5 xDrive35i.

No, kada je BMW predstavio svoje električne automobile, stvari su izmakle kontroli, jer je inzistirao da “i” označava “inovaciju”. Budući da je isto slovo bilo i na benzinskim i na električnim automobilima, počelo je gubiti na značaju.

BMW

Budući BMW modeli s konvencionalnim motorom sada će biti jednostavniji, s prvim brojem koji označava model, a posljednja dva broja koji označavaju motor. Nije baš tako jednostavno jer posljednja dva broja više nisu u skladu s obujmom motora, ali je jednostavnije nego što je bilo posljednjih godina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!