FOTO / Zaustavljaju se nasred cesta i pješačkih zona, policija krenula u akciju kažnjavanja

Auto 08. svi 202418:47 1 komentar
Luka Batelic/PIXSELL / Ilustracija

Zagrebačka je policija objavila kako je u dva dana akcije ulovila 51 dostavno vozilo koje je bilo parkirano ili zaustavljeno na način da je smetalo normalnom toku prometa.

Protekla dva dana provedena je ciljana akcija pojačanog postupanja prema dostavnim vozilima nepropisno parkiranima i zaustavljenima na kolniku.

“Policijska uprava zagrebačka organizirala je ovakvu akciju uz vidljivost prometne policije u centru Grada Zagreba vodeći računa, kako o općoj sigurnosti tako i o prekršajima iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, s posebnim fokusom na nepropisna zaustavljanja i parkiranja”, objasnili su iz policije.

PU zagrebačka

Provedenim aktivnostima utvrđen je ukupno 51 ciljani prekršaj od čega jučer njih 25, te danas 27 ciljanih prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja.

PU zagrebačka

“Usmjereni u svom radu na podizanje prometne kulture u samom centru grada, skrećemo pozornost vozačima dostavnih vozila da prilikom obavljanja dostava ne blokiraju promet niti da parkiraju na mjestima gdje se ili usporava protočnost prometa ili potpuno zaustavlja promet zbog takvog nemara a ujedno i počinjenog prekršaja”, zaključila je policija.

PU zagrebačka

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare