Recept za najsočnije i najmekanije krafne.
Sastojci:
– 500 g brašna
– 7 g suhog kvasca
– 250 ml mlakog mijleka
-60 g šećera
– 1 žličica soli
– 2 jaja
– 60 g maslaca (otopljenog)
– Ulje za prženje
– Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U mlako mlijeko razmutiti suhi kvasac i ostaviti nekoliko minuta dok se ne aktivira.
U veću zdjelu prosijte brašno, dodajte šećer i sol. U sredini brašna napravite udubinu i dodajte razmućeni kvasac, jaja i otopljeni maslac. Postupno miješajte sastojke dok ne dobijete glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo brašna, prenosi City Magazine.
Pokrijte zdjelu krpom i ostavite tijesto na toplom oko 1-2 sata, odnosno dok se ne udvostruči.
Kad se tijesto udvostručilo, istresite ga na lagano pobrašnjenu podlogu i razvaljajte na oko 1 cm debljine. Čašom ili kalupom za krafne izrežite krugove od tijesta.
Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Pržite krafne s obje strane dok ne porumene.
Izvadite krafne i stavite ih na papirnati ubrus da upije višak ulja. Krafne pospite šećerom u prahu dok su još tople.
Vaše ukusne krafne sada su spremne za posluživanje!
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!