Recept: Krafne za početnike

Cooking 07. velj 202407:49 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Recept za najsočnije i najmekanije krafne.

Sastojci:

– 500 g brašna

– 7 g suhog kvasca

– 250 ml mlakog mijleka

-60 g šećera

– 1 žličica soli

– 2 jaja

– 60 g maslaca (otopljenog)

– Ulje za prženje

– Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U mlako mlijeko razmutiti suhi kvasac i ostaviti nekoliko minuta dok se ne aktivira.

U veću zdjelu prosijte brašno, dodajte šećer i sol. U sredini brašna napravite udubinu i dodajte razmućeni kvasac, jaja i otopljeni maslac. Postupno miješajte sastojke dok ne dobijete glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo brašna, prenosi City Magazine.

Pokrijte zdjelu krpom i ostavite tijesto na toplom oko 1-2 sata, odnosno dok se ne udvostruči.

Kad se tijesto udvostručilo, istresite ga na lagano pobrašnjenu podlogu i razvaljajte na oko 1 cm debljine. Čašom ili kalupom za krafne izrežite krugove od tijesta.

Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Pržite krafne s obje strane dok ne porumene.

Izvadite krafne i stavite ih na papirnati ubrus da upije višak ulja. Krafne pospite šećerom u prahu dok su još tople.

Vaše ukusne krafne sada su spremne za posluživanje!

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!